Nieuwsbericht

Doesburg: nieuwe regelgeving parkeren

Profielfoto van Kennisplatform CROW
17 juni 2024 | 1 minuut lezen

Nieuwe regelgeving

Op 25 mei 2023 heeft de gemeenteraad de Parkeerverordening Doesburg 2024 vastgesteld. In de nieuwe regelgeving voor het parkeervergunningenbeleid is vastgelegd wie hoe een parkeervergunning kan aanvragen. Ook zijn de vergunninggebieden en de gebieden gespecificeerd waar betaald parkeren geldt.

Eerlijk en transparant

Het doel van het nieuwe parkeervergunningensysteem is dat regels voor de vergunningaanvragen helder en logisch zijn. Het parkeervergunningensysteem is dan eerlijker en transparanter, de beschikbare ruimte wordt efficiënt gebruikt en de juiste doelgroepen worden gefaciliteerd. Het nieuwe parkeren bestaat uit een toekomstbestendig parkeervergunningenbeleid dat recht doet aan alle inwoners van de binnenstad en een oplossing biedt voor de huidige knelpunten. De doorgang voor nood- en hulpdiensten, de toegankelijkheid van bluswatervoorzieningen en de verkeersveiligheid zijn zo ook verzekerd.

Nieuw in 2025

Wanneer huishoudens in de binnenstad over een eigen parkeergelegenheid kunnen beschikken, hebben de bewoners vanaf 1 februari 2025 geen recht meer op een parkeervergunning. De parkeerplaatsen in de binnenstad zijn opnieuw ingestraat. Zo is duidelijk waar vergunninghouders wel of niet kunnen parkeren.

Bron: doesburg.nl