Nieuwsbericht

Eindhoven: proef met pop-up fietsenstallingen

Profielfoto van Kennisplatform CROW
20 juni 2024 | 1 minuut lezen

Op drukke momenten en tijdens evenementen zijn er vaak niet voldoende fietsenstallingen in de directe omgeving. Fietsen staan dan vaak buiten de rekken en op plekken waar het parkeren van fietsen niet is toegestaan. Dat zorgt voor veel overlast en blokkades van belangrijke loop- en vluchtroutes. Op dit soort momenten plaatst de gemeente Eindhoven daarom tijdelijk extra fietsenstallingen. Hiervoor heeft zij een pop-up stalling ontwikkeld.

Proef van 14 juni-13 juli

Tijdens een proef die vijf weken duurt, zet de gemeente deze pop-up stalling als proef voor het eerst in voor uitgaanspubliek rondom Stratumseind. Vanaf half juni is de pop-up stalling op vrijdagen en zaterdagen in de avond en nacht beschikbaar. Ook verruimt de gemeente de openingstijden van fietsenstalling De Heuvel.
Tijdens de proefperiode loop er ook een team van fietscoaches rond. Zij zorgen ervoor dat fietsen goed worden gestald en informeren bezoekers over de beschikbare locaties.
Op een positieve manier probeert de gemeente hiermee ook het aantal verkeerd gestalde fietsen te verminderen. In de hele binnenstad is een stallingsverbod van kracht en is het dus niet toegestaan een fiets buiten de rekken te parkeren.
Na de proefperiode neemt de gemeente een besluit over het verlengen van de inzet.
Meer informatie over fietsparkeren staat op de pagina Fietsen in Eindhoven.

Bron: eindhoven.nl