Nieuwsbericht

Grote parkeerplaats aan rand Sloegebied geschrapt

Profielfoto van Kennisplatform CROW
26 juni 2024 | 1 minuut lezen

De grote parkeer- en rustplaats voor vrachtwagens die vlakbij het tolplein van de Westerscheldetunnel zou komen, is geschrapt. Aanleiding is de weerstand tegen de parkeerplaats vanuit de gemeente Borsele, zegt havenbedrijf North Sea Port.

Parkeerplaats is nodig

Het is nog steeds wel nodig dat er zo'n parkeerplaats komt, stelt het havenbedrijf. Vrachtwagenchauffeurs hebben behoefte aan een veilige rustplaats. Chauffeurs parkeren nu hun wagens op plekken die daar niet geschikt voor zijn. Het havenbedrijf zoekt al jaren naar een geschikte plek en gaat daar nu dus mee door.

Groene zone

De plek bij het tolplein, aan de Assenburgweg, vond Borsele niet geschikt. Dat is namelijk precies in de groene zone die de Borselse dorpen van het Sloegebied scheidt. Het havenbedrijf erkent nu dat die groene buffer belangrijk is. "Gezien alle ontwikkelingen die de komende jaren in en om het havengebied gerealiseerd worden, is dat belangrijk voor de leefbaarheid van de regio", schrijft de directie in een brief aan de gemeenteraad.

Parkeerplaats moet binnen bestaand Sloegebied

De dorpsraden van Borssele en 's-Heerenhoek hebben zich uitgesproken tegen de komst van de megaparkeerplaats vlakbij hun dorpen. Ook de gemeenteraad van Borsele zag dat niet zitten. De parkeerplaats moet wat hen betreft binnen het bestaande Sloegebied worden aangelegd. Op de parkeerplaats, die door politici 'central gate' werd genoemd, zou plaats zijn voor 440 vrachtwagens.

Bron: omroepzeeland.nl