Nieuwsbericht

Stichtse Vecht wil echt geen betaald parkeren op P+R Breukelen, stapt naar rechter

Profielfoto van Kennisplatform CROW
2 september 2024 | 1 minuut lezen

Gemeente Stichtse Vecht neemt juridische stappen om te voorkomen dat de provincie betaald parkeren invoert op P+R Breukelen. Dat laat het college weten in een brief aan de gemeenteraad.

Onbegrijpelijke maatregel

De provincie stemde in juni voor betaald parkeren op alle P+R's rondom station Breukelen. Dit tot grote onvrede van gemeente Stichtse Vecht, die liever ziet dat parkeren daar gratis blijft. Wethouder Hans van den Akker noemde het toen een "onbegrijpelijke maatregel waardoor mensen de trein laten staan". Ook vreesde de wethouder dat automobilisten "in omliggende wijken gaan parkeren waar het gratis is."
Provinciale staten wil automobilisten laten betalen om lang parkeren tegen te gaan. Mensen zetten soms weken hun auto op de P+R, als ze bijvoorbeeld op vakantie gaan en de trein nemen naar Schiphol.

Officieel bezwaar ingediend

Stichtse Vecht heeft officieel bezwaar ingediend tegen het besluit. Om te voorkomen dat betaald parkeren toch wordt ingevoerd, voordat het bezwaarschrift in behandeling is genomen, stappen ze nu ook naar de rechter. De gemeente heeft de rechter gevraagd om de slagbomen open te laten staan, totdat er een oordeel over het bezwaar is genomen.
Wethouder verkeer Hans van den Akker laat in een schriftelijke reactie weten dit bezwaar door te zetten omdat het college er alles aan gedaan wil hebben "dit onwenselijke besluit van de provincie" terug te draaien. Van den Akker: "Het is ook een signaal naar de provincie om opnieuw hierover met ons in gesprek te gaan, om tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing te komen.”

Op de website van de Provincie Utrecht staat dat betaald parkeren op maandag 16 september 2024 wordt ingevoerd.

Zie eerdere artikelen hierover op deze site:

Betaald parkeren P+R Breukelen goedgekeurd door Provinciale Staten
Breukelen: verzet van gemeente en ondernemers tegen betaald parkeren bij P+R
Provincie Utrecht zet met betaald parkeren in op bewuster gebruik van P+R Breukelen

Bron: rtvutrecht.nl