Nieuwsbericht

Zones en hubs intekenen op dashboarddeelmobiliteit.nl

Profielfoto van Kennisplatform CROW
11 mei 2023 | 2 minuten lezen

Op de website van dashboarddeelmobiliteit.nl is het voor wegbeheerders mogelijk gemaakt om zones en hubs in te tekenen. Hiermee wordt het mogelijk voor gemeeten om mogelijke ontstane overlast te reguleren. In Den Haag o.a. hebben ze daarmee de eerste ervaringen opgedaan.

Wilt u als wegbeheerder daar meer infomormatie over > dan kunt een email sturen naar info@dashboarddeelmobiliteit.nl

Bijeenkomst 27 juni:

Graag nodigen we je uit voor de gebruikersbijeenkomst van het Dashboard Deelmobiliteit, die we organiseren op 27 juni op het CROW-kantoor in Utrecht. Eén maal per jaar organiseren we zo’n bijeenkomst om met gebruikers van het dashboard bij te praten over de functionaliteiten, de toepassing in de praktijk en de plannen voor de toekomst. Iedereen met een account krijgt een uitnodiging. Dat zijn inmiddels meer dan 160 professionals! Ook andere belangstellenden zijn welkom. Stuur deze uitnodiging gerust door. 

We vinden het het leukst als je in levenden lijve aanwezig bent. Dat geeft meer mogelijkheden voor informeel bijpraten in de wandelgangen en tijdens de borrel. Voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn, is de bijeenkomst te volgen via Teams.

Het afgelopen jaar hebben we verschillende nieuwe functionaliteiten aan het dashboard toegevoegd, zoals herkomst-bestemmingsrelaties, intekenen van micro-hubs inclusief statistieken, up- en downloaden van KML-files en het sturen op de bezetting van micro-hubs. Bekijk hier een filmpje over herkomst-bestemmingsrelaties. Tijdens de gebruikersbijeenkomst willen we graag deze functionaliteiten met jullie bespreken. Maken jullie er gebruik van? Wat zijn de ervaringen? Is er nog extra uitleg nodig? Meer info over nieuwe functionaliteiten vind je ook hier. 

Na de pauze willen we het hebben over de plannen voor de toekomst. We hebben een behoorlijke lijst met kleine en grote plannen voor de toekomst. Een hot topic lijkt de data-uitwisseling met aanbieders over verbodsgebieden en micro-hubs, omdat een gemeente daarmee kan sturen op het maximum aantal deelvoertuigen op locaties. Het gaat daarbij niet alleen om de functionaliteiten in het dashboard, maar om het gehele proces rond aanmaken, wijzigen en monitoren van verbodsgebieden en hubs. Inclusief de verankering in vergunningvoorwaarden.

Verder hebben verschillende gemeenten gevraagd om API’s om data uit het dashboard te kunnen integreren in eigen gemeentelijke dashboards.

Tijdens de gebruikersbijeenkomst willen we gezamenlijk prioriteiten bepalen. Wat pakken we dit najaar op? Niet onbelangrijk is daarbij de financiering. Enkele gemeenten hebben al aangegeven dat ze budget vrij kunnen maken. Wellicht zijn er ook mogelijkheden bij het Nationaal Samenwerkingsprogramma Deelmobiliteit, dat al enige tijd in de maak is. 

In de eerste helft van juni zullen we een aantal projectideeën verder uitwerken. Input is van harte welkom via info@dashboarddeelmobiliteit.nl. In de week voor de bijeenkomst sturen we ter voorbereiding nog een aantal stukken rond aan de deelnemers.

Graag tot ziens op 27 juni. Aanmelden